Tilbake i rutinene - med Zelda og elsklingsrottisene og oppstart på stevnesesongen .... samt litt oppdragelse hund til hund.Zelda meldte seg inn i flokken 1.1.2012!! Det var ikke store jenta som stakk hodet forsiktig inn døren første dagen her... Vel og merke trygt på armen til sin nye matmor, MEG! Og på armen ble hun noen dager.. det var skummelt å være på gulvet sammen med Fie og Dusty.. de var voldsomme og skulle både leke, sjekke, stelle og krangle om og rundt henne... Og første kvelden tenkte jeg det jeg pleier å tenke i tilsvarende situasjon... "herregud, hvor dum går det an å være.. nå har jeg gjort det igjen"... og så trøster jeg meg med at alt blir en vane i løpet av noen dager. Haha!

Dusty sjekker ut "den nye"Nå ble det ikke noen vane med en gang, det var dessverre en annen vane som slo til først - Zelda ble nemlig syk. Og etterhvert ganske mye syk. Hun var litt løs i magen når hun kom, noe som vi trodde skyldtes at hun hadde spist på et griseøre dagen før levering. Jeg hadde ingen betenkligheter med å ta henne med meg. Kjenner oppdretter godt og visste at det ville ikke falt henne inn og sende ut valper som var syke. Men Zelda var syk.. og etterhvert viste det seg at nesten alle i kullet var syke med diare. Zelda fikk et dagsopphold hos PetVett på Ekeberg iom hun etterhvert ble både litt dehydrert, sløv og VELDIG tynn! Jeg hadde henne på fanget når hun fikk satt inn veneflonet og jeg satt på bur-rommet med henne til hun sovnet! Hun var der hele dagen og fikk drypp og to typer antibiotika. Og det var det som snudde det hele. Forrige onsdag veide hun 6,5 kg .. og nå veier hun vel rundt 10 kg :))))) Det har gått i to typer antibiotika, to typer pasta (en for diare og en for tarmbakterier), skånefor av type i/d Canine Gastrointestinal Health til HIlls. Både boks og tørrfor. Nå er jeg langsomt på vei over til det foret hun skal gå på - nemelig Appetitt et for vi har vært veldig fornøyde med, både til de store og til Irish og Wilma tidligere når de var med oss.

Syk liten jente på drypp hos PetVett på Ekeberg.SykerasjonMen nå som frøkna kan regnes som frisk - DA har vanen trådt til ;o) Nå er hun fint integrert i flokken sin... dvs med meg som alfahunne og Fie og Dusty over henne i rang og så hun selv i bunnen :) Men som valp har hun mye frihet og mye blir tillgitt. Så som at hun går og sjekker hva de har i matskålene sine... merk sjekker - IKKE smaker, da får hun beskjed, at hun biter og napper i haler og bein - blir det for hardt får hun beskjed, at hun ligger mest mulig på fanget mitt - de andre godtar det men prøver også å ligge på fanget mitt.. og det er ikke SÅ stort... Det går fint ute, både i hagen og på tur, de store tar hensyn NESTEN hele tiden, hun får nesten alltid lov å gjøre fra seg i fred (Fie må bort og sjekke innimellom da). De tråkker bare litt på henne en gang i blandt, de tar ikke fra henne noe hun har funnet og jeg må si at jeg syntes de er utrolig flinke. Jeg har aldri hatt en så velfungerende flokk før ... Hvis man ser bort fra Dusty og Wilma, men de var bare to da ;) Det er faktisk en fryd å ha tre hunder igjen :)

Tre (allerede) gode kompiserStevnesesongenen starter for mitt vedkommende i morgen, lørdag 21.1. Så tidlig har jeg vel aldri startet ført... Line og jeg drar til Grenland kl 12 i morgen og har starttider rundt 16 begge to. Dette bilr første gangen jeg rir for min nye klubb, Solberg Rytterklubb.  Jeg har treneren min, Jonas Elvebakk, på der og jeg har bestisen og andre venner der. Det er et godt utgangspunkt for meg. Akkurat som jeg har mange venner i Askim Rideklubb, som forøvrig har mange nye ting på gang - og om det går som det ser ut nå, så har de mye spennende å se frem til i 2012...og alle aktiviteter vil øke betraktelig. Jeg regner også med at jeg kommer til å fortsette og ha en del med deres stevner og gjøre, så det er ikke mye forandringer :o) Line og jeg drar til Solberg min to ganger i uken for å holde hestene i gang - min utebane er nå mer egnet for skøytegåing enn ridning. Vi bruker den til å jobbe i skritt for tiden. Det er MYE å gjør i skritt... Jeg jobber med sitsen, med å holde sjenklene inntil hele tiden, rolige samlede hender, med å legge han dyp og rund - for så å løfte han opp når han er i gjennom. Vi bøyer og tøyer og det fungerer!! I morgen skal jeg konkurrere om en plass i toppen :P mot 19 andre ekvipager i La:3. Wish me good luck!! Det blir langtur med ferje og greier. Vi skal til Grenland - jeg har ikke vært der før, men Line sier det er fint der... så stoler på henne :)

Tilbake i stevneklær igjenSatser på en lang sesong i år, med både hund og utstilling samt hest og stevner. Hvis jeg var superflink så hadde jeg trent alle like mye hver dag... Jeg er ikke superflink, knapt nok litt flink... Så det går litt sånn hæpp over hæpp. Hesten blir trent stort sett hver dag, og hundene får noe input hver dag... men systematisk trening blir det ikke så mye av om dagene. Unghestene skulle også vært i gang nå, særlig Bølle. Hun skulle hatt på sal nå.. men jeg får ikke leid henne noe rundt iom det er så sinnsykt glatt... så om ikke annet kan jeg bruke det som unnskylding :P Jeg kan leie henne opp og ned til paddock, for der har jeg strødd en bred sti med flis fra boksene... Blir pes og fjerne det til våren, men hva gjør man ikke for disse stakkarene. Hehe. Ren flis holder ikke, for den blir bare liggende oppå isen og sklir/blåser vekk. Fra boksene er den fuktig og fester seg i isen.

Jeg ser mye fin oppdragelse om dagen. Fie oppdrar Zelda på en utmerked måte - jeg er veldig stolt av henne. Hun er jo bare en ungdom selv, likevel handler hun Zelda som en proff mamma. Hun vasker henne, dytter henne unna farlige ting (får bla ikke lov til å prøve å gå gjennom gjerdet), kjefter på henne når hun er frekk, men lar henne være barnslig likevel. Zelda får ligge og sove oppå henne (litt dogue-attitude, de trives best i klynger ;o) hun får lov til å pønke henne når hun kjeder seg, biter i halen uten nevneverdig kjefting, biter i labbene med bare mild korreksjon osv ;o) Hun fiker til der det er viktig og er overbærende med resten. Dusty er bare snill og grei ... han leker bare, "jeg er gutt - skal ikke oppdra jeg da" sier han og hæpper rundt uten nevneverdig bekymringer :)

"Nå hører du på MEG lille frøken"Nå er det kvelden, bloggskrivingen har foregått over hele dagen faktisk ;) Akkurat ferdig i stallen med siste rest av jobb til morgendagens stevne. Line og jeg er FLINKE!!! Gjorde i stand alle bokser, pusset og pakket alt utstyr, gjorde i stand høy og henger, satt inn damene og nattet de og SÅ red vi. Borti kl 21 satt vi oss opp i minus noe over 10 grader og jobbet på skøyteisen vår med bøy og tøy i skritt. Vi holdt hvertfall på i 25-30 min og det VAR kaldt... Vi var forøvrig veldig kjappe når vi var ferdig. Kakk kakk - så var det slukket og lukket. Nå er det bare og vente på morgendagens stevne <3 Gleder meg jeg.

"Gjør det du antagelig er best på - vær deg selv!"

 

 

 

 

2 kommentarer

Berit

20.01.2012 kl.23:58

Herlig! Zelda er til å spise opp, og Dusty høres omtrent ut som labradåren: - Oppdra unga? Hæ? Nei, jeg er gutt, jeg. *boink, boink*

Kip tar bare affære når noen blir ordentlig bøllete, som da en venninne var innom med terrieren sin og terrieren begynte å øse seg opp mot katten til Kip. (Evt sjefen til Kip, vi er litt i tvil om hvem som eier hvem av de to.)

Han sto en stund og logret forsiktig og så på, og så prøvde han å stille seg mellom terrier og katt, men da det heller ikke hjalp, la han seg likegodt oppå terrieren. - Sånn, nå roer vi oss her!

Jeg kjenner meg så alt for godt igjen i det du skriver om at "man" selvsagt skulle vært flinkere til å trene alle dyrene og aller helst skulle hatt en klone av seg selv til å ta unna en del av jobben :)

Eldstemann mener jeg bør skrive en bok (enda en...), som skal handle om meg og gjengen, og at den må hete - Alle roper på Mamma!

heh... kLone er bare EN bokstav unna "kone". Kanskje det er en sånn man skulle hatt?

AG

21.01.2012 kl.00:30

Hehe... Det hender jeg bare har lyst å svare "AMK-sentralen, Askim - værsågod, hva kan jeg gjøre for drg?" Så om du skriver den boka, så vil jeg gjerne få ha en gjesteartikkel ;O))))

Skriv en ny kommentar

hits