Smørkrise, snø, morgen og operasjon... også lille valpen

Det er smørkrise i Norge, nærmest hungersnød. Man føler panikken når man går i butikken - de ansatte får spørsmål hele tiden "kommer det smør, har dere ikke NOE smør, jeg er fortvilet - jeg har ikke smør" Store deler av den norske befolkningen lider under denne alvorlige mangelen. Meieriene klarer ikke produsere nok, så de har sendt ut søte små lapper hvor det står "Vi beklager.... bla bla bla - 70% prosuksjon, håper å være ajour i slutten av uke 1 i 2012"... og likevel spør folk "NÅR KOMMER DET SMØR???. Regjeringen har innført hastevedtak om nedsatt tollsats for innkjøp av råvarer fra utlandet, dette for å redusere de enorme skadene en smørkrise innebær. Det norske folket skjelver. Hva med smørklatten på grøten, hva med baksten, hva med OSS - hvordan skal vi klare dette... En hungersnød i en av verdens fattigste kunne ikke være verre. Regjeringen burde vurdere å gi noen av bistandsmilijonene til oss, så vi kan ta den lange og farefulle veien over til Sverige og kjøpe smør der. Danskene har skjønt det, de produserer nå smør i store mengder, så de kommer straks med en bistandspakke på 2000 som skal leveres ut i Kristiansand og i Oslo. Og som seg hør og bør, utdeling til de nødende kommer ikke til å koste noe for de uthungrede nordmenn som står i køen og venter... Er det fan meg MULIG!!!!!! Jeg tror vi overlever, er nesten helt sikker. Og til alle som føler i det hele tatt et snev av stress over denne "nøden" - tenk om det gjaldt ALL mat og ALL drikke, samtidig som du ikke har noe sted og bo og det er enten 40 grader stillestående varmt eller regnvann som ligger 1 m over bakken... Perspektiv folkens, perspektiv - det kommer smør tilbake til dere .... HOLD UT!!!!

Tilbake til de mer trivielle tingene - det har endelig kommet snø... og ikke så rent lite heller. Fra det ene øyeblikket til det andre, så var det masse snø... og veldig kaldt. Så hele formiddagen i går gikk med på å fjerne snøpølser fulle av is, fra alle strømtråder. Trådene lå nede mange steder. Generelt så digger jeg og ha store paddocker - bare ikke akkurat i går. Nesten tre timer gikk med på å fikse gjerder... og da har jeg ikke tatt de to hvor det ikke står hester i om dagene. Det fine med sneen er at det lyser opp på kveldene, alt jeg har glemt å rydde inn er bort (= ryddig gårdsplass), all hundemøkken som lå i hagen (fordi noen har vært litt sløve i det siste med å prøve å skille møkk fra våt søle) er borte og det er rent og pent overalt ;o) Hundene syntes det er dritkult og få herje rundt i full fart - de er veeeldig rolige når de kommer inn. Ridebanen som ble hard over natten er nå fin å ri på igjen, så det er egentlig bare velstand. Per og Gardar måket unna en del i går, og da er det mulig å gå med hester, bårer, vann osv uten å slite vettet av seg. Det ble også brått kaldt, noe som resulterte i frosne vannrør i begge stallene. Fikk tint det opp i går, men skal stenge av alt i dag. Bare ikke på vaskerommet. Så nå blir det full fart med vannbæring igjen... Gratis trening!!! Hestene syntes også det er litt kult med sneen, Salvis løp rundt som en fole i store deler av gårsdagen - han syntes det var helt toppers - de andre nøyde seg med å rulle seg litt ekstra og spasere rundt og lukte på dette nye. Jeg håper på stabilt vær nå, snø, litt sol, 8-10 minus (ja, villig til å bære vann for den ;o) litt ny snø et par ganger i uken, så banen holder seg fin.... og så vips i februar kan våren begynne. Me like!!!

Stømtåder liker ikke is og snø ;( .. da får man ut og fikseVakkert i "bakgården" min når solen skinnerDet som er kos med morgener nå før jul er mørket med lys og julepynt. Det var litt kaldt inne da jeg stod opp, så jeg fyret i peisen. Det ER koselig og sitte i mørket med kun lys fra peis og juledekrasjoner - Me Gusta. Kvalitetstid!

Morgenstemning til gullJeg fikk en telefon fra min lege i går ettermiddag... jeg skal visst operere kneet. Var og tok MR av det sist lørdag og det viser seg at menisken er revet over og det var skader i brusken... som forventet egentlig. Jeg har også fått forkalkninger i kneet - sånn er det å bli gammel. Ikke noe å gjøre noe med egentlig, annet enn å gi grønt lys til å operee på det man kan gjøre noe med. Så da blir det vel en uke eller to på krykker og deretter et par-tre uker til med redusert aktivitet. Siden jeg prøver å være et HOPE-menneske (= Have Only Positive Expectations) så regner jeg med at det kommer til å gå veldig bra. Har noe på gang med å få hjelp på morgenen, og det er bare snakk om noen dager før jeg kan hoppe rundt selv og leie hester og å møkke. Tror dette blir bra jeg - og da kan jeg kanskje løpe igjen også uten at det er vondt store deler av tiden.

Lille valpen er ikke såå liten lenger, hun har blitt fire uker gammel og kravler rundt med store knallblå øyne. Det er fortsatt ikke bestemt hvem jeg skal ha, Linda har to favoritter og det blir en av de til henne og den andre til meg. Gleder meg masse.... Har heller ikke bestemt navn. Jeg (og Linda) liker Odri/y, Per liker ikke, jeg liker Odessa, Per liker litt, jeg liker Online - men vet ikke helt.. osv osv - den kabalen går alltid opp til slutt så ikke noe stress. Masse bilder fra fire uker her >> Valpene. Enjoy

Nå er det foringstid på de firbeinte, ha en fortreffelig dag i sneen og vær en HOPE-person du også. Uttrykket har jeg forøvrig rappet fra en venninne, Marielle Ch. Fjell, thanx M.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits