Er hun lur??? eller bare direkte dum....

.... Fie er Fie pleier jeg og si om noen lurer på hvordan hun er... Og Fie er dritsmart sier jeg også. Men noen ganger lurer jeg. Trente i dag igjen. Lineføring "på plass" Og hun sier  - booooooring. Setter seg, ser på meg - og finner på noe annet. Jeg har trent henne med kong`en og hun har syntes den har vært morsom. Jeg har fått kontakt og kastet den bakover, og hun har vært full fart etter den - og masse lek. Med meg. Så var jeg på lunch med Vivi i går, og hun kan det meste om hund og hundetrening - og jeg nevne det for henne. Hun syntes det var dumt at jeg kastet fra meg leken når det var hos meg jeg ønsket å ha Fie... Hmmmm - ikke tenkt sånn, lurt og bestemmer meg for å prøve dette ut i dag.

Fie ER smart.... Her ser de begge ned på en bil som kjører inn under gangbroen....

... og her står fortsatt Dusty og ser etter den, mens Fie har skjønt at den kommer ut på den andre siden ... hehe
Altså, "på plass" får øyekontakt og tar et steg frem med ny påplass kommando, hun reiser seg og ser en annen vei. Gjentar og gjentar helt til hun holder blikket - "BRA FLINK JENTE" og kaster kong´en til henne for at hun skal leke med den der hos meg. Men innen jeg rekker å kaste den, har hun løpt tilbake i hele båndets lengde og ser forventningsfullt opp i luften for å vente på den... laaaangt vekk fra meg. Det var DET Vivi mente når hun sa det ikke var noe lurt altså. Takk for den. Ok, prøver igjen, og igjen og Fie syntes det er like forbannet booooring - haha. Gidder ikke reise seg og blir bare sittende og se dumt på meg. Når jeg skulle ha i gang Dusty på "på plassen" så var jeg i starten veldig TJOHEI på han og det dempet han. Jeg langet ut mens jeg brukte masse stemme og kroppsspråk "JAAAAA PÅÅÅÅ PLASSSSSS" og han ble jo vettskremt stakkaren ;o) Fikk tips av Kim fra Team KanAlt om å dempe meg og ta det rooolig i stede. Da fungerte det som et skudd gitt. Dusty skjønte at det var trygt og følge mor - og mor fikk seg en lærepenge om å tilpasse seg HVER hund. Ergo måtte jeg tenke litt igjen i dag... hva glemmer jeg med Fie.. hmm - prøver TJOHEI metoden og jammen funket ikke det på henne. Hun følger mor for mor er morsomst med litt fart i. Snakk om å utvikle seg som hundefører når du har to vidt forskjellige individer å trene dagelig. Jeg føler meg faktisk litt priviligert! Og for å konkludere bloggens tittel - Fie ER lur, hun gjør ikke noe mer en det hun absolutt må! Det er vel egentlig Dusty som er litt dum - han gjør alt JEG vil han ;o)))

Dette viser også viktigheten av å trene med og å lytte til andre. Gjør du ikke det, så låser man seg fort i en "stilling" og man kommer ingen vei.

Dusty "slapp" lydighetstreningen i dag, nå er det kun utstillingstrening som gjelder frem til lørdagens store utstilling på Hamar. Programmet ligger HER (pdf.fil som må lastes opp, krever Adobe Reader)

Fra Dustys første utstilling, i Moss tidligere i år
Han kan passe litt når han løper så det er om og gjøre å finne korrekt tempo så han traver riktig. Går greit om man går ut i galopptempo ;o) Så skal han stå da... stå og IKKE sitte som han må hver dag på lydighetsbiten. Ikke greit å være hund. Men jeg hadde han foran meg og gikk et og et steg bakover for hver gang han prøvde å sette seg - tilslutt ble han lei og ble stående... masse ros. Igjen og igjen, og etter flere ganger begynte jeg og legge inn kommandoen "stå". Ga meg når han hadde gjort det noen ganger ganske bra og avsluttet med en løperunde igjen - flinke Dusty. Ny økt i morgen.

Red på tur med Line i går. Deilig og bare sluffe av gårde i skritt på lange tøyler og ingen krav om annet enn å gå uti vanndammene ;o) Spylte beina på Bølle i går også, hun løper litt rundt meg, men gjør ikke noe galt. Og beina ble helt rene. Har såvidt begynt på Funny også, hun syntes det er dritskummelt... uhhh - noe farlig skjer. Prøver igjen i kveld ;o)

Ut på tur - aldri sur <3Nå skal jeg sæla på og dra til Langhus og plukke opp Line før vi skal en tur på Brynsenteret, deretter er det opp på Solberg og ri for Jonas igjen.

Jiha - tjohei og ha en fin dag.

 

"Uten mål - er det ikke lett å vite hvor du skal gå!"

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits