Kuldegrader og ellers greit ....

Det blir kaldere og kaldere, og iflg alle newsene så skal det vedvare... Lenge. Da blir ikke Per glad, for vi fikk noen sinnsyke regninger på strøm og vann nå. Er nødt for å ha på noe varme i lillestallen og på vaskerommet. Både for å holde vannrørene sånn nogenlunde tint OG fordi det er smådyr der, både chillaene, kaninene og nå også et par hamstere står der. Og de klarer seg helt fint. MEN det koster å ha en vifteovn på 24t i døgnet. Vannet i storestallen fryser hver dag på dagtid, men tiner opp igjen når hestene står der på natten. Problemet der er fuktighet - det blir kondens på tak og vegger og det er relativt vått og rått der på morgenene. Skulle gjerne kjørt litt varme der også, men men - det er jo bare for en periode. Får se om det er kan løses til neste år. Det hadde hjulpet masse om bare viften hadde stått på, men den styres av varme og da jeg ikke får stilt den lavere enn 5 pluss, så hjelper jo ikke det stort.

I det ene øyeblikket rant det fra takrennen... i det andre øyeblikket var det stille..


Både deilig og litt trist å ikke ha noen andre hester enn mine egne her. Deilig fordi jeg har alle tre i samme stall, så jeg får ha alt samlet og jeg føler jeg kan pusle mere med dem. OG det er definitivt mye mindre jobb med bare tre da. Trist å ikke ha Stine her - kjempetrist!!! Ingen å drikke kaffe med på morgenen, ingen Angie å få kos av før grimen skal på og ingen å skravle med. Så nå blir det kjøring opp til Hoel for mitt vedkommende. Foreløpig uten hest, kun for å treffe venner - og så fort jeg får klarsignal, både av kroppen og av legene, med Unik så jeg får begynt å ri han opp igjen. Glede-gruer meg til det. Gleder meg fordi jeg har så sykt lyst til å ri igjen, gruer meg litt fordi jeg vet hvor tungt det er å komme i gang igjen. Både for å få satt han på plass (og han som var blitt såååå fin nå da) og fordi jeg lurer på om jeg kommer til å være pysete.... Han er jo som regel litt dust når han blir satt igang igjen. Men jeg tenkte jeg skulle begynne med han til uken - bare å longere han annenhver dag eller noe. Bare så han ikke tror det er helt fri ;o)

Pene Unik


Har brukt en del tid på C Joy de siste dagene også. Hun er blitt temmelig frekk igjen, og jeg har "tatt" henne et par ganger nå. Hun føyk igjennom gjerdet i går fordi jeg tok inn Unik først - så i dag lot jeg Hafrun sette inn Unik mens jeg stod klar ved porten selv. Joy kom i full fart ... og fikk seg en smekk over mulen, maken til fornærmet følle-bøll kan du se lenge etter ;o) Men hun prøvde ikke å bryte seg ut igjen da 1 - 0 til meg. Da jeg skulle ta henne inn hadde jeg på henne leietau, og også da ville hun protestere... vi ble enige til slutt og gikk sammen inn. 1 - 1, hun var furt, men oppførte seg og jeg fikk bare et blåmerke.

C Joy pønsker ut nye bølleting


Inne var det av med dekken og grundig pussing (ikke lett med møkkete TYKK føllpels) skrape høver og børste man og hale - det syntes hun var litt godt da. Hafrun stelte Unik og jeg tok Bammis også. Fikk ryddet litt opp i dekkener og annet rot, og i morgen tenkte jeg å ta med en del opp til Stine på Hoel ;o). Er både ute- og innedekken der som jeg regner med kan være gode å ha nå i kulda. Også får jeg litt færre dekkener å holde orden på her.

Fikk en telefon i dag fra en venninne som vet at vi skal ha oss en ny rottis når det er noe bra der ute. Fikk tips om et to uker gammelt kull, så skal ringe dit i morgen. Må bare sjekke at Per fremdeles er med.. hehe. Jeg har allerede nevnt det for han i dag, og han sa ikke noe da, men jeg vet jo ikke hvor godt han hørte etter da ;o)

Robbie W


Var med Maiken til Ski på dagen i dag, hun kjøpte seg ny iPhone 3G S og var happy for det. Jeg kjøpte meg et par topper fra Gina. Og ble kjempesliten og litt dårlig, så Maiken fikk kjøre hjem. Resten av ettermiddagen ble på sofan. Bare ute et par timer for å ordne med hestene. Fremdeles ikke helt i slaget, så nå ligger jeg (fremdeles) på sofan med kaffe og Mac´en min. Laaaang natt!

Nå er jula over her, Per hev ut treet og julepynten er pakket ned - sees til neste år. Nå er det bare å stikke nesa fram fra skjerfet og rette den mot våren - plutselig så er den her ;o)...

... men først skal påsken unnagjøres...God natt ...

Én kommentar

Camilla

10.01.2010 kl.22:48

Hei :) Jeg er en hestegal jente ;) Og jeg driver på et nettsted som heter www.minstall.no, og jeg lurer på om jeg kunne få lov til å bruke bildene dine? :)

Skriv en ny kommentar

hits