Vår, hestetannlege, overspising og grønne gressganger!!!

Først og fremst - GRATULERER til Marthe som ble 17 mandag 13.4 - tenk at mitt yngste "barm" er 17 år !!!!

De siste dagene har det vært et supert vær, stor sett varmt og mye sol. Våren har kommet, sneen er borte, paddockene har tørket opp, hagen vår begynner og bli grønn igjen, paddockene begynner å bli grønne og hestene står uten dekken ;o) Kylian har fått begge paddockene på sin side, har åpnet opp så han har stoooor plass. Og han kvitterer med å løpe og å rulle seg. Den store paddocken hvor Unik regjerer med sine damer, Bam Bam og Angie, er også åpnet, så nå står de stort sett på nederste "plan" og napper i det nye fristende gresset som stikker opp ;o)

I går hadde vi (Stine og meg) med Unik, Angie og Kylian til Hoel for å bli undersøkt av hestetannlegene fra England. Unik var verst, han hadde store sår inne i munnen etter barberbladskarpe tenner, jeg skar meg faktisk på fingerene da kjente på dem. Nå har han fått slipt ned ALLE skarpe kanter og tennene hans er jevne og fine. Og han tygger mye lettere. Angie fikk trukket to ulvetenner og syntes ikke det var sånn spes råkult. Men de gjorde ikke noe særlig mere med henne denne gangen. Kylian fikk også slipt ned skarpe kanter og ujevne flater og til slutt så ble Al pusset og slipt etter alle kunstens regler. Det er som kanskje var mest spes, var at de gjorde alt dette uten dop og uten bråk og ikke minst - uten masse blod pga rifting og kutting inne i munnen deres. Og alle som kjenner Unik og SÆRLIG Al, vet at det er ganske imponerende når de to står stille i over 20 min uten brems og blir behandlet inne i munnen med allslags apparater og lyder. Det var sprøtt. De kommer tilbake om et halvt år, og da er det ny runde ;o)
Og det er flott syntes jeg, for det er mange flinke veterinærer der ute, men jeg har aldri vært overbevist når de har dopet ned og skrapet 10-12 ganger frem og tilbake og FERDIG!

Wilma var Grådige-Wilma her i forrige uke, hun spiste først sin mat og så kastet hun seg over Irish sin ETTER at hun hadde gått vekk. Det resulterte i diare og slapp hund. Så ble hun noe bedre, og så var det noen som glemte seg og hun fikk vanlig mat og et tyggebein. Da var vi i gang igjen, og jeg sov med henne nede i to netter før det etterhvert begynte å gi seg. Vi var også en tur på vetten og fikk en sprøyt og litt ekstra sjekk. Nå er det heldigvis ganske bra igjen.

I går hadde vi også ungene itl Mie og Christopher her, de koste seg ute med å kjøre mini-ATV, kose katten og se på hestene. Ellers så gikk det i tegning og godterispising ;o) Per hadde dem mest iom at jeg var opp og ned til Hoel og holdt stort sett på hele dagen med hestene.

Ha en fin dag folks!!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits