Hundekurs, hester i gang... og vi har fått en sjimpanse

Det er rart her uten Vienna. Det var ille den dagen jeg tok henne, men kanskje nesten verre dagen etter da jeg gikk for å fore og gikk forbi den tomme boksen. Ingen som stod og slo i veggen og knegget høyest av dem alle. Men det går seg til, jeg er glad for at jeg tok den avgjørelsen for jeg har hatt dårlig samvittighet for henne en stund, særlig de dagene hun har haltet rundt ute, Noen ting går desverre ikke over - uansett hvor mye vi håper på det.

I helgen var det nytt hundekurs i regi av RDJFF med Håvard. Og jeg er med som hjelpeinstruktør. Vi startet på torsdag med de sedvanlige tre timene med info ute på Slettemoen, også var første kursdag med hund på lørdag. Det var flott vær, men ganske så kaldt. Vi holdt på fra 9 - 12 og etter det dro jeg ut til Degernes til moren min og handlet og så ferdig tre-mila der. Maiken var også her fra fredag til lørdag, vi var nede hos Marthe på Tomb og hentet div hesteutstyr og vi var på Mosseporten og shoppet litt. Maiken kjøpte seg ny mobil og jeg kjøpte tre topper på Gina, og blomster til Per - en mørk og en lys rose. En for de gode dagene og en for de ikke så gode dagene (nei, ikke for de onde.. ;o) Og de står fint i vinduet enda.

dsc00695


Stine, min nye oppstalør med treåringen Angie, er en kjempedame ;o) Hun er blid og hyggelig og når hun møkker boksen sin, så tar hun gjerne den siden av også ;o) Så vi har kommet inn i en grei flyt med at noen dager så møkker hun et par-tre bokser, og noen dager tar jeg med meg hennes. Da sender jeg melding til henne, så kan hun velge selv om hun vil komme eller ikke. Angie rides jo ikke enda. Forrige tirsdag ble jeg invitert til å ri ponnien hennes ;o) - en stor hollandsk sportsponny ;o) Det var gøy da... jeg har ridd minimalt på lenge så det var gøy. Var spesielt å ri i Askim ridehall nå - for nå ligger det gamle underlaget til Oslo Horse Show siden Christian har kjøpt inn det og lagt det som bunn. Så nå har jeg ikke bare jobbet på OHS-underlaget, jeg har også ridd på det.... og skal fortsette å ri på det ;o) For nemlig så har jeg gjort en avtale med Lars og Marie at vi skal ha Al sammen. De hadde stallplass på Hoel, og jeg flyttet han dit i går. Han står i skolestallen, men det så greit ut. Litt lavt under taket var det eneste som ikke var så ok. Men da får han holde hodet nede da... Jeg skal ha han tre dager i uken, og de fire. De skal bla ri han på timer tirsdag og torsdag også skal de han han stort sett i helger. Jeg skal opp dit nå etterpå og ri han i 9-tiden. Jeg vil gjerne gjøre han vant med ridehuset før de rir han der inne. Og kanskje jeg rekker å ri pånnisen til Stine også ;o)

Så da ser det ut til at jeg kanskje nå har fått en ok løsning med Ælosauren min. Og kanskje etterhvert om de har lyst å kjøpe han, så er det i så fall noe jeg ønsker. Da får han det bra. Også er det litt hyggelig og ri litt inne da ;o) Forøvrig så red jeg han ute på søndag. Han var skikkelig dust inne på boksen, og veldig høyt oppe når jeg tok han ut. Så jeg longerte han litt først i dypsneen før jeg begynte å ri han. Men han var veldig lett og ri til, og hadde lite protester egentlig. Han kan når han vil ;o)

Nå er det bare storestallen som er i bruk, Unik, Bam Bam og Angie står der - og de står også ute sammen, så de har funnet plassene sine. Unik rangerer over begge, Bam Bam rangerer over Angie.

Det er ny kurskveld i Rakkestad fra kl 18, så da skal jeg jo dit. Holder på i ca to timer. Men før det må jeg bli med Per og hente bilen min i Sarpsborg. Vi kjørte den dit i går kveld fordi den skal på service i dag. Vi gjorde det etter at jeg hadde flytta Al og foret hester og bikkjer her hjemme. Så vi var ikke hjemme før 23.og-noe... Men Wilma hadde vært flink og ikke gjort noe galt inne ;o) Hun er bare døskul og morsom og nusselig og urk.... hehe. Hun er så mye kvikkere en det Irish var på samme alder, hun tror jeg faktisk det blir veldig lett å lære inn nye ting. I tillegg så er hun ultramorsom og nesten ikke redd for noe. Også har hun fått Irish til å spise mat. For de to jentene spiser sammen på kjøkkenet, dvs Wilma kaster i seg maten mens Irish spiser sin. Når jeg lager mat til dem så får Hugo først ute i spisestuen, da sitter Wilma pent på kjøkkenet og venter, så får Irish sin på kjøkkenet, Wilma sitter fremdeles og venter... og så får W sin... og da er det klar-ferdig-gå-snøft-glefs-svelg-snøft-FERDIG!!! Og så sitter hun pent igjen og ser på Irish som spiser sakte sakte sakte, og det er Irish vedig klar over så hun spiser opp ja. Ved et par anledninger så har Wilma gått frem for å ta av maten hennes, men da har Irish sagt fra meget høylydt at "DETTE ER IKKE DIN MAT" Og da går Wilma og setter seg igjen.

Wilma er snart like mørk som irish
dsc00691

dsc00688


Vi har fått oss en fjernadoptivsjimpanse som heter Sally. Hun bor i Monkey World ape rescue centre i Dorset i England. Hvis noen ser på Animal Planet så har dere kanskje sett Monkey Buisness... Det er derfra. Sally har en viktig rolle i nurserygroupen, hun tar seg av alle de små og holder orden på dem.

dsc00687

dsc00698Ha en fin dag, nå skal jeg snart gå ut og sette ut Unik og damene, så skal jeg kjøre Gardar til Askimhallen før jeg reiser ut til Hoel og Ælli!!!!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits