Hester, andres ulykker, snø og sånt

I forrige uke var Per og jeg en tur til moderen, vi måtte stoppe en stund på veien, for det hadde vært en ulykke der. En eldre mann hadde kjørt ned en 60-åring. Så i Rakkestad Avis her forrige dagen at det fortsatt var kritisk for mannen., Det var i hvertfall full aktivitet med ambulanse, politi og ambulansehelikopter. Og jeg hadde med kamera da ;o) Men satt i bilen og tok bildene, er ikke helt paparazzie enda da.... Ikke lett å ta fra 25 m. avstand inni bilen, men det ble efektfulle bilder da ;o)

img1336

img1353

img1356

img1357

img1359

img1374

Nå har min mor flyttet på seg, ut av stort tungvint hus i Rakkestad, og inn i liten "alt-på-et-plan" omsorgsbolig i Degernes. Tror det blir veldig bra for henne. Hun er dårlig til beins og er definitivt ikke frisk, så det må være deilig og ha alt på et sted, samtidig som tryggheten er rett utenfor døren. Jeg var ikke med på selve flyttingen, men har vært der mye etterpå, også sammen med Per, og pakket ut det meste.

Bam Bam har slått seg helt til ro, uten tvil. Hun har stått ute sammen med Unik noen dager, noe han syntes var HELT forferdelig - dumme hest ;o) Han er så redd for at hun skal ta maten hans, og hun er så glad for å få stå sammen med han. Men det er også lengre og lengre perioder hvor de koser seg riktig så bra sammen. Så dette går veien, som det heter. Men akkurat nå står BB alene igjen, for hun har ikke sko på - og nå er det GLATT og jeg tør ikke ha buldoser-Unik som skal jage henne litt hit og dit når det er så glatt. Da kan hun falle og slå seg og bebbisen sin. Men hun får sko på i kveld av snille Tonje, så da løser det seg igjen. Da kan de stå sammen igjen, bare ikke i foringssituasjonen på morgenen. DA er Unik nådesløs - om han tror noen skal ta maten hans. De er riktig så søte sammen.

Koser seg litt da, selvom Vienna syntes det er teit at BB har "fått" Unik...
img1380

Og Al (langt bak i bildet) syntes det er teit at Unik har "fått" BB
img1383

"Jada, jada - skal passe på deg jeg Bam Bam"
img1387

Det har kommet snø, MYE snø - desverre har det kommet varme og regn også. Så først var det over en halvmeter snø, og så ble det ca 30 cm slaps, og nå er det egentlig litt av alt, men mest is... Så Al som tusler rundt med en sko for lite og BB med fire bare bein, har det litt glatt om dagen. Men som tidligere sagt - fikses i dag. Per fikk endelig hentet snøskjæret til fire-hjulingen, så han og særlig Gardar har frest rundt med den de siste dagene. Hadde sikkert vært MYE kjappere og måke med traktoren, men helt klart MYE morsomere med fire-hjulingen. Det er egentlig bare bra for meg, for det er hele tiden måkt skikkelig ;o) Og jeg husker med gru i fjor, når jeg gikk og tråkket til knærne i dyp, tung og våt sne pga dårlig måking. På den annen side - det var vel maks 10 dager med snø i fjor... hehe, men det gjorde inntrykk da. Det er forøvrig meldt enda mer sne, og litt kuldegrader igjen i løpet av dagen og resten av uka. Håper det - heller sne og kaldt en vått og sølete og is.

Per og Irish koser seg i sneen
img1458

img1464

img1468

img1469

I dag skal jeg av gårde til Elverum igjen. Skal ha eksamen i "Instruktør for hund Trinn 1" Temaet mitt er nyinnlæring av innkalling og jeg er godt forberedt. Jeg kan seff stryke på den 40 quiz testen, men da får jeg heller ta den på nytt. Jeg strøyk ikke når vi trena på den sist hvertfall ;o) Og nå kan jeg båndtvangen fra 1.4!!!!

Forsiden på presentasjonen min ... fin hva?
oppgave

Nå skal jeg gå ut og begynne og sette ut og fore elsklingsdyrene, så har jeg lova Gardar og prøve å få møkke alle boksene før jeg drar, men jeg tror kanskje ikke jeg rekker det.. For Nina har ringt og er syk, så vi skal både dra tildligere, samt at jeg må ordne noen småting på veien. Men jeg får begynne hvertfal ;o)

Ha en fin helg og vi "sees" søndag el mandag.
Back to Elverum
img9957

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits