Kaldt, men flott vær

Nyttårsaften ble en rolig og grei opplevelse for de fleste... med unntak for Embargo og Frilla kanskje.Jeg gjorde som jeg pleier i stallen;  dekket vinduer, lot lyset og radioen stå på og hadde en ekstra foring. Vanligvis så er det Unik og Vienna som er litt stressede og nervøse når det begynner å smelle, men ikke i år. Det var Embargo til Therese og Frilla til Marthe som tok litt av. De tråkket og stresset i noen timer. Men det roet seg i 00.30 tiden og da kunne jeg lukke og slukke. Per kom ut til meg med et glass champis, og vi stod ute sammen og så på litt fyrverkeri. Marthe gikk i stallen og pratet med Frilla. Per gikk inn igjen til bikkjene, siden også Irish syntes det var litt skummelt. Før på kvelden lekte jeg meg litt med stjerneskudd som jeg festet på gjerdet til hundegården - morsomt med kamera ja.

Godt nytt år ;o)
img0777

Gøy med stjerneskudd - er det ingen som kan bevege på stjerneskuddene, så får jeg bevege på kameraet
img0693

Nærbilde
img0705

Derfor heter det STJERNEskudd
img0709


img0731

Bak trærne
img0734

Mye fint fyrverkeri
img0751

Ikke Gaza, men Tovengen
img0758

Fjær
img0761

Det har blitt veldig kaldt de siste dagene. Rundt minus 10-12 på nettene og morgenen nå. Tykt lag med rim som gir mange gode fotomotiver ;o) Hestene er godt påkledd ute og ser ikke ut til å lide noen nød. De blir fremdeles satt ut kl 08.00 og får foret sitt ute. Jeg har varmt vann i kraftforet, så de får nærmest varm grøt og spiser med stort velbehag. Blir mye vannbæring, men hva gjør man ikke for elsklingsdyrene. Det hadde seff vært deilig med oppvarmede vannkar ute, men jeg har en del andre ting jeg kan bruke penger på, så da fortsetter jeg å bære jeg. Al skulle egentlig ha dratt til Erlend i Drøbak i går, men pga litt plassproblemer der nede, så må han vente til søndag. Så fra søndag kveld har jeg kun tre hester her - må si at jeg egentlig ser litt frem til det.....
Problemet med kulda og at det er flere enn meg som betjener stallene, er at ikke alle er like flinke til å lukke dørene.Og da fryser vannet fort. Det tar ca 20 min med åpne dører i stallene før vannkarene begynner å fryse. Til nå har jeg klart å få tina dem igjen, men er hele tiden redd for at noen rør skal sprekke. Og jeg blir like irritert hver gang noen ikke gidder lukke døren.

Inngangspartiet vårt i mørket
img0653

Festebom for hest og nattefrost
img0660

Vinduet inn til vaskerommet
img0667

Jeg har meldt på Irish til to utstillinger om en uke, lørdag 10 og søndag 11 - begge i Letohallen ;o) Er jo morro da. Vet ikke helt om jeg får med meg noen på lørdag, men Linda og Laila skal hvertfall dit på søndag. Jeg fikk også beskjed fra Linda i går om at jeg kanskje måtte stille Hooch på søndag, fordi det krasjet med Abby... Ok, jeg får bare holde han fast og satse på det beste ;o))))))

I dag er alt åpent igjen, så jeg må på Felleskjøpet og kjøpe to nye vannbøtter, siden Al og jeg har ødelagt en hver. Det sprekker litt fortere når det er så kaldt.

Julestjernen og liten måne
img0645

Ned mot veien
img0659

Irish hviler hodet sitt på bordet...
img0675

Marthe og Hugo chillern
img0679

Nå skal jeg ta en tur ut snart. Tenkte å rydde litt i stallen, møkke litt, pusse noen hester, ri Vienna og kanskje Al. Og hvis Unik ikke er altfor gira så skal jeg longere han litt på jordet. Problemet med han nå, er at han har litt for lange høver, så det er ikke stort jeg får gjort med han før Petter er klar til å sko igjen. Skal ringe han etterpå tenker jeg.

Ha en fin og frosti dag

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits