03.12.08 Adventstid, flis, gaver og snø

Nå er det jul igjen, og nå er det jul igjen trallalla ;o) Det er masse snø ute og Per har måttet starte traktoren for å måke veien. Det gikk litt raskere i år enn i fjor... haha. Og så gleder han seg til skjæret til ATV´n kommer, for det blir mye lettere og kjappere å måke da. Da kommer vi også til mellom paddockene, ned til ridebanen og bort til møkkacontaineren. Bare fryd og velstand med andre ord, regner med at Gardar også blir ivrig på å måke da ;o)

På lørdag var jeg på førjulsbord hos Anne i skogen. Og hele tispeligaen var på plass - utrolig koselig. Merete og jeg kom først, og vi rakk nesten en hel flaske champis FØR resten av gjengen kom. Haha - det var fint for meg som hadde glemt å spise hele dagen, men morsomt var det da. Vi fikk nydelig rakfisk (som jeg spiser) og gravlaks (som de andre spiser) godt drikke og høy stemning. Etterpå trakk vi ut i grillhytta med mere godt i glasset og pakker. Jeg fikk to søte glassfugler av Mona, Anne fikk kjøleskapshund og julekule av meg, Merete fikk Dumble shot av Margun, Tove fikk nisse av Merete, Mona fikk lys av tove og Margun fikk glass av Anne. Per var som vanlig snill og hentet meg - han kom i 1-tiden, satt en times tid, og vi var hjemme rundt 3... Og Per var grei og foret morgenen etter også, så jeg sov til nesten 11 - DET er luksus det.

Hele tispeligaen på et brett, Maren tok bildet.
img9020

I grillhytta
img9045

Gaven fra Mona ;o) - kjempesøte glassfugler som nå henger i vinduet.
img9253

img9252

Vi har fått solgt Tahoen, og kjøpt en Audi A6 (fikk satt ned prisen en del) Og denne gangen har vi faktisk kjøpt en bil med hele fem seter! Det er ikke ofte vi har bruk for det, men en gang i blant er det veldig praktisk. Så nå har vi faktisk en relativt fornuftig bilpark, god trekkbil for hestehenger, god "familie"bil, praktisk traktor og ATV og en Porsche - den siste er kanskje ikke så fornuftig, men veldig kul da.

I dag var jeg på vetthøyskolen med Al og Unik. Egentlig skulle jeg ha kjørt Al dit i gårkveld, men han ville ikke gå på hengerene han, og jeg brukte halvannen time på og overtale han til å gå rolig på og bli stående. Men da var det for sent å dra inn. Men han var flink og gikk greit på i dag da. Selvom det betydde at jeg måtte opp kl 6.30 for å rekke det. Men hos Petter var han dust, skulle skifte sålene og det tok 3,5 timer og tre runder med dop. Gleder meg til dette er over og han er helt fin i strålene igjen. Han er ikke noe grei med beina sine om dagen, men det begynte når vi startet behandlingen, så jeg får "ta han ned" igjen når dette er over. Prøver å jobbe med han en times tid hver dag på å følge meg og å ikke tro han får være sjefen. Hmmmm - lettere med hund ;o) Unik har flydd rundt med en raggsokk på den ene fremhoven fordi den manglet broddhull. Så Petter tok av den skoen, borret opp hull og satt den på igjen. Unik var grei og stod rolig på hengeren i borti tre timer han. Fin han.

Dopa Al
dsc00463

Senere i dag fikk vi endelig flis, 22 kubikk med lys fin flis - Per, Gardar og jeg skuffa det inn. Fikk bare tomt ca halvparten inn i tørka. Resten med traktor. Det var faren til en av elevene mine, som jobber i det firmaet som leverer oss flis, som har stått på for at jeg skal få flis nå, Så han satt i kø kl 5.30 i morges - kult!!!!! og Takk

Mandag fikk jeg litt uventet fritid på kvelden. Så jeg startet julegaveinnkjøpene, fikk kjøpt et par presanger og litt blomster. Møtte Maiken på Ski storsenter og tuslet rundt med henne der. Kjøpte noen nye fisker til akvariet og litt juleblomster også. Det var allerede mye folk som juehandlet... Ikke kom og si at finansekrisa skremmer vannet av alle da ;o)
Skal ta en tur til Sverige i morgen hadde jeg tenkt, så kanskje jeg blir ferdig i god tid. Til en forandring. Hmmmm - men lurer veldig på hva jeg skal kjøpe til Per da... Kanskje en dogg-valp.... hehe
Heidi Marie kom i dag, så da får jeg både selskap og hjelp i stallen i morgen, og da blir det tid til en Sverigetur. Men vi må ri et par hester før vi drar. Og DET tror jeg ikke Heidi har noe i mot.

Bålbrenning - tatt med mobilkamera
dsc00470

Bøllefrøet Irish, som kjeder seg om dagen siden hun liksom er syk - herjer med alt og alle... og storekoser seg i sneen.
img9238


Vinter/juleidyll fra stuen, min adventskalender til meg selv er å sette frem en ny julepynt-ting om dagen frem til jul. Da blir det ikke sånn overlesset lenge før jul, også er det akkurat passe pyntet til jul ;o) Også er det veldig koselig. Nå er det ingen barn som bor hjemme lenger, så det er ikk noe pakkekalender lenger heller. Dvs - jeg henger nok på en liten ting når de sover over fra tid til annen. Marthe er jo hjemme hver helg. ;o)
img9245

God jul....
img9250

Godt å ligge i sofaen og kose med Heidi da
img9254

img9255

Ha en trivelig kveld da dere.

3 kommentarer

Linda

04.12.2008 kl.11:05

HALLOOOOO. Får hun være i den nye sofaen hun a..MAKAN.. Jeg er sjokka..... Og ser du tenker på å kjøpe en dogge valp til Per til jul. S V I K E R ......hihihhihi Din faste leverandør har jo hatt problemer i finanskrisa og stenger fabrikken til jul..........LOL. Men kommer sterkere tilbake i 2009......

AG

04.12.2008 kl.15:37

Han skal jo ikke få den med rød sløyfe rundt halsen på julaften, bare en pent innpakket beskjed ;o) - haha. Jeg venter jeg ;o)

Linda

05.12.2008 kl.16:28

Trodde han skulle få den i julestrømpa jeg.....

Skriv en ny kommentar

hits