10.11.08 Dyrepleier del 3, Høststorm del 9, Sølvbryllup og Vienna

Før var det noe som ble kalt "den blå timen" - det var timen på kvelden mellom dag og natt. Mange hadde det som en sånn "døsetime" pga stemningen denne blå timen ga. Og jeg kan skjønne det, for den overgangen fra dag til kveld, den kan være litt sånn spess... med litt rart lys ute, litt stille og litt avslappende... om det ikke regner vannrett og vinden hyler rundt ørene ;o) Men min "blå time" er på morgenen. Jeg er ute i stallen og forer kl 08.00, da får hundene løpe rundt i hagen til jeg er ferdig. Så tusler vi inn igjen, og jeg ordner med mat til bikkjene, fiskene og så meg selv. Deretter er det opp i sofan med mac`en i fanget og mat og kaffe innen rekkevidde. Hugo legger seg siden av meg og sover, og Irish klatrer opp i sofan og sovner. Og siden jeg ikke setter på radio, tv og lys, så kommer dagen sigende sakte inn i stuen ;o) Det er faktisk den eneste tiden på døgnet hvor det er helt stille her - ellers så har tv og radio en tendens til å bli satt på med en gang Per eller en av jentene kommer ned - lydjunkis!!!!
Så her koser jeg meg i mitt eget selskap sammen med sovende hunder ;o) Da får jeg blogget i fred, sjekket nyhetene, de faste sidene jeg er innom hver dag, sånn som Trollspeilet, Lindas blogg, min gjestebok, hundegruppas blogg, tispeligaens blogg, facebooken, jegerne sin blogg og mailen min. Mmmmmm - nyter denne form for igangsetting av dagen jeg.

Jeg tror forøvrig at jeg er på del 3 i min private dyrepleierutddanelse... bare hør her. På morgenen så skal Hugo og Unik ha medisiner og når jeg setter ut Unik og Vienna, så skal våtbandasjer av og stallbandasjer på. Vienna kan settes rett ut, men Unik må skrittes rundt i 20 min, spyles i 10 med kaldt vann og så på med stallbandasjer. På formiddagen skal Hugo ha ren bandasje. Når Vienna er ridd (ja, har begynt å ri henne litt igjen) så skal frembeinet hennes spyles og legges på bandasje. På kvelden skal Unik skrittes med i 20 min, spyles på begge bakbeina i 10 min og få på bomullsbandasje dyppet i tynn jodløsning, pakkes inn med gladpack og bandasjeres - Vienna skal også ha på en sånn våtbandasje på sitt ene forben. Hugo skal ha ren bandasje. Så skal Hugo og Unik ha sine kveldsmedisner. I tillegg gir jeg Unik en sprøyte (muskulært)  med medisiner hver 4 dag! Så kanskje jeg snart skal søke jobb som dyrepleier. Men uansett - det er veldig morsomt da.

Unik tusler i vei på sin daglige mosjonering - heldigvis kan han skrittelongeres (takk for tipset Anette ;o)
dsc00409

Grunnen til at Unik trenger bandasjering på bakbeina er EGENTLIG Vienna sin skyld. Hun skulle til Petter-smed på fredag og jeg skulle ha henne på hengeren (og det er ikke noen selvfølge med henne) Jeg brukte 30 min på å få henne på hjemme fra (takk til Per som fikk både bom og hest i magen et par ganger, men uten deg hadde jeg ikke fått henne på ;o) Og iom at hun bråket sånn, så tok de andre hestene voldsomt av - SÆRLIG Unik som i utgangspunktet er sprek etter å ha stått i to måneder... Så når kvelden kom var bakbeina hans kjempetykke. Jeg ringte til min vett på høyskolen og fikk veijledning over telefonen om hva jeg skulle gjøre. Og hun har ringt meg hver dag i helgen og spurt om hvordan det har gått - snakk om å stille opp for en da ;o)
Vienna fikk forøvrig skoene på hun, og gikk rett på hengeren fra smeden - vi ordan litt så hun på en måte ikke fikk noen annen vei og gå - og så tuslet hun inn ;o)))) Og nå har hun broddsko på alle beina, og særlig den høyre foran er litt spestilspasset hennes skade. Så nå har jeg ridd henne forsiktig et par dager, hun fyller i beinet (derfor ovenstående behandling), men er ikke halt og virker veldig fornøyd med å få røre litt på seg ;o) Vi krysser fingrene for at det holder.

Vienna i smia - hun ser såååå stor ut, og Petter ser såååå liten ut....
dsc00403

Hun som er så redd for alt... men ikke får røyk og varmskoing ;o)
dsc00404

På lørdag dro Pilen, han er solgt til en mann oppe ved Kongsvinger. Alltid trist når en hest drar, men litt deilig også - han var min dårlige samvittighet i forhold til å ikke ha nok tid til han. Lykke til Pilen, håper du får det supert ;o)))

På lørdag var jeg oppe rett før 7 for å få gjort det jeg skulle av morgenrutiner i forhold til dyr og skadestell, så var jeg på kurs kl 9 i Rakkestad og det var morsomt.Tema for dagen var innkalling. Tilogmed lille rottisvalpen på 12 uker hadde strøkne innkallinger ;o)))

img8286

Så var det hjem og ordne med det som skulle ordnes - og jeg rei Vienna ;o)))) haha, det var litt kult da. Har hatt hjelp av Eva (kusina til Hafrun og Gardar) i hele helgen og hun fikk også ri henne litt. Vienna var sprek som aldri før hun, men gikk utrolig fint uten mye påvirkning. Flinke jenta si det.

Kl 17.00 dro Per og jeg til min bror og kone for å feire deres sølvbryllup. Det var veldig morsomt, ikke minst fordi Per også var med. Det er ikke alltid det ;o) Vi dro derfra (les; ble kjørt av Heidi-Marie og Kim) i 12tiden og da var det godt å få lagt seg. Hehe, men Per ble sulten på natten og var opp kl 3 og spiste spagetti ala´capri ;o)))))

Grattis Morten og Else
img8311

Søndag var det som vanlig igjen, rei Vienna litt - Hafrun og Eva fikk også ri henne. Gjett om Hafrun var fornøyd da. Maria kom og red Al i høststormen, den som aldri gir seg. I går kveld, i natt og nå på morgenen har det være storm styrke en hel masse igjen. Og vannet flyter i paddockene og alt som er løst flyr rundt i luften. Møkkavær. Hvor blir det av nysneen, 5 kalde og solen!!! Hei, gi oss en skikkelig vinter!!!! Regn er IKKE vinter.

Nå var det slutt på morgenstunden min, Per og Maiken er kommet ned (tv og radio er ikke skrudd på enda) og jeg skal nå straks gå ut og begynne å vurdere å sette ut hester.... Har et par timer i dag samt Irishtrening i kveld i Rakkestad. Maiken har forøvrig begynt å bli bedre, spiste litt poteter og saus i går, håper hun snart er sitt gamle jeg igjen - UTEN mandler ;o)

Ha en fin dag da dere.

Ps - takk til Marthe for å ha tatt vare på hestene i helgen. Regner med at det var godt å komme tilbake til "hjemmet" ditt på Tomb jeg ;o))

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits