03.10.08 Stakkars moren min, Unik og Al .. og litt meg ;o)

Nå skjer det litt over alt. Moren min ligger på sykehuset med lungebetennelse og urytme i hjertet, Unik er på veterinærhøyskolen på tredje dagen pga en allergisk reaskjon på sprøytingen i kodene sine og Al står med tre hovbandasjer pga ture stråler. Alt det døde vevet er nå skåret vekk og derfor står han med jodpadder og hovbandasjer. Stakkars alle sammen. Og litt stakkars meg som kan kjenne at jeg blir litt sliten innimellom ;o) Men alt går. Det vanskeligste har vært Al, for jeg skifter hovbandasjene selv, og første gangen jeg skulle gjøre det, så var han ikke dopet. Og det gikk OVERGODET IKKE. Han dro nesten armen min ut av ledd - og jeg er støl og har vondt etter rykkingen hans enda. Så jeg stod der med en hest som blødde fra strålen, uten mulighet til å klare og få på han bandasjen igjen. Og hver gang jeg prøvde å ta opp hoven han ble han bare kjempesur og sparket med beinet (ikke etter meg da, men jeg hadde overhode ingen sjangse til å holde det) Fikk nummer av Petter til Kathrine, en vetrinær på Knappstad, og hun var grei og kom i 21.00 tiden, og vi fikk gjort det som skulle gjøres. Og hun kom også på onsdag, og i dag var Ole Jørgen her, og han kommer igjen til søndag også ;o)

Vet er klar med dopet - stakkars Al
dsc00321

Her har første stråle blitt skåret ren for ødelagt vev
dsc00323
Gardar hadde litt jobb med å holde en ganske trøtt Al ;o)
dsc00324

Unik var på vethøyskolen forrige fredag for å sprøyte kodene, og det gikk bra, men på onsdag ble plutselig den ene koden veldig hoven og varm. Jeg ringte vetskolen og fikk beskjed om å komme med han ASAP Som sagt så gjort, og Gardar og jeg kjørte inn med han. Der skylte de leddet hans med saltløsning, en kanyle på hver side av leddet og 1 liter væske med trykk.... Deretter satt de inn et veneflon og skal beholde han til mandag eller tirsdag, han får nå bredspektret antibiotika hver dag. Stakkars Unik også ;o( Men jeg var og besøkte han i dag, og han så egentlig ikke såååå trist ut da - også fikk han jo epler også da. Det hjelper mye ;o)

Spyling av kodeleddet, vannstrålen kommer ut av koden mellom pilene...
dsc00341

Nok en gang må Gardar tre støttende til på en svært trøtt hest.
dsc00342

Veneflonet er sydd fast !!!!
dsc00343

Vi har satt opp akvariet som stod i leiligheten til Marthe. Og nå - etter 3 uker uten fisk, har vi nå begynt å fylle det med fine fisker ;o) Scalarer, Disckuser, Barber, Maller og Guramier. Kult med så stort kar da ;o)

Den største mallen vår ER stor
dsc00328

Foring på rekke og rad ;o)
dsc00334
Sist onsdag - før jeg kjørte inn Unik - hadde jeg aktivitetsdag for de ungene som var hjemme i ferien. De var her fra 8 . 16.30. Først hjalp de til med foring og utsetting av hester, deretter spiste vi frokost i låven og så hadde de stallarbeide. Rett over 12 så dro vi på tur til Glomma, hadde natursti og grillet pølser. Det var en veldig hyggelig dag ;o)

Frokost på aktivitetsdagen ;o)
dsc00336

Natta og sov godt. ;o) Til søndag er det NKK ustilling på Kongsvinger - Irish og jeg skal dit!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits