04.09.08 Hest, hund, hest, hund - regn ;o)

Dette har vært en laaang oppstartsuke ;o) Morro, MEN veldig slitsomt ja. Mandag - timer på formiddagen, ri, timer på ettermiddagen, ta i mot 5,5 tonn høy, trene hund. Tirsdag - ri på formiddagen, timer på ettermiddagen, bursdag hos tante ;o). Onsdag, timer på formiddagen, timer på ettermiddagen, ri på kvelden, besøk og REGN!!! Og møkking, foring og andre ting som man må kjøre ut av huset for å gjøre, leger og butikker og sånt ;o) Heldigvis så har jeg Gardar og Hafrun her. Gardar jobber et par timer nesten hver dag nå, han har også begynt å få noen timer med lønn - vel fortjent. Hafrun kommer nesten hver eneste dag og møkker for Vienna og ofte for Arina også, steller Vienna og hjelper til med det hun kan. I går da jeg skulle ri, pusset hun først Pilen for meg, og så Unik. Takk til dere begge ;o)

Koser meg veldig, men gleder meg litt til den slitsome fasen i oppkjøringen blir til en vane igjen ;o) Litt tung i kroppen noen morgener ;o) Men jeg har lagt opp til at fredag er stengt for elever. Og i helgene skjer det jo stort sett noe hele tiden likevel. Nå til lørdag skal jeg til Rakkestad for RDJFF har åpen familiedag - da skal jeg skyte litt ;o) Tror jeg dropper hagla i år - hadde blåmerker på skulderen i en uke etter sist gang jo (og de kunne like gjerne ha sluppet levende duer  - de var alle like hele etter mine skudd), men skal skyte med luftgevær, det var gøy. Også skal jeg ta en del bilder og legge ut på hjemmesiden deres. Også skal jeg til Anette på jentekveld etterpå ;o)

Det var utrolig gøy og begynne å trene igjen sist mandag. Irish var våken som bare det, og vi begynte å øve inn dekk. Sitt, godbit ned og så lå hun - "dekk - og flink jente" Lineføringen måtte vi ta et steg tilbake på, hun satt skjevt og gikk skjevt - så det var inntil gjerdet igjen ;o) Sitt og innkalling gikk greit. Sitt og bli gikk også greit. Så fikk jeg Erik til å holde henne, mens jeg løp unna og ropte - fikk to kanonfine innkallinger på det. Nevnte også for Line at jeg ønsket å gå som hjelpeinstruktør for Håvard, og hun sa at jeg skulle være med på unghundkurset som begynner nå snart. Det blir morro. Snakket med Håvard senere også, og det var ok for han. Iom at jeg skal gå instruktørkurs hos Terje Østli i Elverum, trenger jeg å gå som hjelpis med en godkjent instruktør. 

Tirsdag var det høy som stod på tapetet - Bjørn kom med 5,5 tonn = 263 høyballer. Det var av veldig fin kvalitet og det skal bli godt å gå over til høy igjen. Er ikke så veldig glad i ensilagen, iom at det fort kan gå mugg og dritt i det. Alle hester ble ridd, enten av elever eller av meg. Og Tonje var på besøk og trimmet høver på Arina og Vienna. Begge er barfot nå - får se hva jeg finner på når kulda og snøen kommer. Pilen hadde sin første time, og det var Tina som fikk den ære ;o) Det gikk ganske bra. Selfølgelig er han mye hardere i munnen og mindre smidig enn det Vienna er, men det kommer etterhvert. Jeg jobber med han nesten hver dag, og merker forskjell fra den ene dagen til den neste. 

Søte da, Sandra og Arina - på tur i slutten av timen.
dsc00216

Første timen til Pilen, flinke Tina.
dsc00222

Onsdag var det time på formiddagen, to damer herfra som kommer med egne hester. Så kom Anette og red Arina for meg, og Hafrun hadde time. Så red jeg Pilen, og han var KJEMPEFLINK, begynner å bli litt smidigere nå, hører litt på halvparader og er ikke såååå tung. Etterpå var det Unik sin tur, han var ikke så værst i starten - hadde ikke den nesten tøylehalte gangen nå. Og på slutten så var det nesten tilbake til den flytende følelsen ;o) Og han skvatt og tulla ikke noe særlig heller. Flink. På vegen opp fra banen til stallen ble det plutselig mørkt, det lynte og tordnet og i det jeg gikk inn i stallen med Unik, åpnet himmelen seg - splat - alt var vått!!! Ikke minst de fire stakkarene som stod igjen ute. Jeg løp ut og hentet Al som stod ved porten og hylte og ville inn. Han var gjennomvåt. Så var det Pilen, han var litt mere tålmodig, men han hadde rask gange inn ja. Og de to små, Vienna og Arina - de var helt hysteriske nede på beiet sitt. Ikke snakk om å ta en og en der nei. De var søkkvåte og faktisk litt redde - så jeg tok en i hver grime og prøvde å gå med dem oppover. Ikke veldig lett - begge galopperte på stedet ved siden av meg - hehe. Men vi kom da inn til slutt og de knegget og vrinsket om hverandre i sikkert 10 min før de roet seg ned.  Det var inmari synd at det begynte å regne for jeg hadde nemlig Al igjen og ri, men det var ikke snakk om å sitte nede på den åpne ridebanen og ri når det lyner. Det tør ikke JEG ;o) Jeg fikk litt dårlig samvittighet for han har stått i to dager, og jeg føler at han ser på meg hver gang jeg saler opp en av de andre - "hrmf, du vil ikke ri meg nei" - skal legge han ut for salg i dag, så han får det han fortjener. ;o) - Fine Al´en.

Anette jobber med Arina
dsc00244

Arina jobber med å bli så møkkete som overhodet mulig ;o)
dsc00245

Vibeke og Petter var innom i går også, og Irish fikk hilse på Moxon - hehe, det syntes nok hun var mere gøy enn han... Mox syntes Irish var kjempestor. ;o)

img5606

Ha en fin regntung dag... og i dag har jeg måtte krype til korset og sett dekken på Al og Unik.....

PS - forresten så var pus inne i går, Hugo og Irish ble litt forstyrret, men det gikk ganske greit. Selvom pus etter en stund valgte å gå ut og sove ute i stallen likevel ;o)

Hmmmm - stillingskrig.
dsc00257

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits