18.04.08 Irish-trening, sprang med Unik, gjerde og bedekking

På onsdag var vi på sprangtrening, Maiken, Unik og jeg, Al er på ferie (mye jobb, lite hvile ;o) hos Maria og står på Lofsrud frem til søndag, da skal jeg hente han hjem... Etter at vi har vært på stevne i Søndre Aas Gård. Unik syntes det var litt skummelt i starten, som han alltid gjør, så kom spranghesten frem ... hehe. Han hopper så bra når han kommer i gang - og ørene er RETT FREM hele tiden ;o))) Inntil det plutselig blir litt skummelt igjen. Tok masse fine bilder ;o)

På vei til trening etter en liten tur.
Maken og Unik, Ajja og Toby, Caroline og Marlboro
img9114

Hoppe kan han ;o)
img9307

Torsdag var det siste dag med Unghundtreningskurs med Håvard Larsson. Dette er i regi av Degernes og Rakkestad Jeger- og FiskeRforbund, og Irish og jeg har selvfølgelig vært med! Vi har jobbet med sitt, bli sittende, lineføring, gå pent i båndet og generelt og omgås andre hunder. I tillegg er vi jo på de fleste mandagstreningene, som også er på Os skole. Det var sol og pent vær, så jeg dro frem kameraet jeg ;o) - Irish og Frida hadde det veeeeldig gøy.

De er hvertfall like gamle... (klikk på bildet)
img9343


På torsdag kom det også et arbeidslag som skulle sette opp gjerde rundt tomten vår, og de hadde gjort i stand ferdigmalte gjerdeelementer før de kom, så fem mann har satt opp 200 m gjerde med tre porter på to !! dager. Det ble kjempefstilig, og nå kan hundene løpe rett ut døren uten at vi bør være engstlige. Så deilig.
Vi har også fått noen tilbud på ridebane, så nå blir det 22 x 62 m ridebane nede på jordet. Det blir fjernet et lag med matjord, lagt tre langsgående drengrøfter fylt med grus over hele banen, en duk legges, deretter maskinkult og ny duk, så 0,8 for å få et godt underlag, det blir valset mellom hvert lag med 0,8. Så justerer vi på underlaget etterhvert.nvi må fylle ut noen papirer og sånt, så er det tut og kjør. Iflg landbrukskontoret og teknisk etat var det ikke noe problem. Så da stoler jeg på det ;o) Blir veldig godt å ha et eget sted å ri. I dag var jeg på Blix for å trene til søndagens stevne, og det var bare å gi opp egentlig. Ikke mulig å få ridd noe program der. Det var arbeidere i den ene enden av ridehuset som holdt på med materialer og sånt - Unik ble kjemperedd når det ble dratt ned plater og de ble saget opp INNE i ridehuset, gjemt bak en vegg... Men Anne var der også, og hjalp meg, så vi fikk roet han ned og jeg fikk hvertfall ridd forskjellige øvelser, både skjenkelvikninger, kontra, bakdelsvendinger (som jeg nå begynner å få til...) 10 m volte høyre-venstre osv. Og jeg kan programmet bra, så det får gå som det går på søndag. Morro blir det sikkert uansett ;o)))) Pent vær er det meldt også! Også blir det hyggelig og se Maria starte Al.

I dag har jeg kjørt Per inn til byn for å hente Porsha. På veien hjem ble det tid til en liten tur innom Horze, så nå har jeg nye t-skjorter, vest, sjabrack til søndag og noen par med strømet. Så var det hjem igjen for å dra til Blix og trene, og så skulle jeg forte meg hjem for å ha time med Tina. Den ble det ikke noe av, men Pia, moren til Tina, kom oppom med kake til dugnaden i morgen, så snilt. Så var det det vanlige, møkking, foring, drikke kaffe og nyte solen!!! Og vente på Ole Jørgen, vetten som skal inseminere Vienna. Han kom egentlig for å sjekke om hun nærmet seg brunst, men da han kom ut av bilen og så henne, bare lo han og sa han kom tilbake med sakene i morgen og gjorde det som skal gjøres! Definitivt brunstig, ikke noe vits å sjekke sa han bare. Så i morgen skal lille Vienna insimineres med edle dråper av hingsten Louis Vuitton til JJHorses, som bla min hestevett er en part i. Blir spennende og se om det blir noe føll på henne ;o)))) Håper - håper - håper - håper

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits